ЗМІ: Гелікоптер президента Ірану Раїсі розбився через погодні умови

ЗМІ: Гелікоптер президента Ірану Раїсі розбився через погодні умови

Авіакатастрофа, в яку потрапив гелікоптер президента Ірану Ібрагіма Раїсі, сталася через погодні умови. Про це пише агентство Reuters.

За даними Служби безпеки Ірану, смерть Раїсі була нещасним випадком.

Як показало розслідування, проведене іранськими правоохоронними органами, ознак технічної несправності гелікоптера не було, тому фахівці виключили людський фактор. Також не було виявлено на борту і слідів хімікатів, що могли призвести до авіакатастрофи.

Водночас деякі іранські ЗМІ пишуть, що причиною авіакатастрофи, в якій загинув Раїсі, стали два фактори. По-перше, гелікоптер з Ібрагімом Раїсі вилетів із запізненням, тобто до того часу погода зіпсувалася. По-друге, на борту було на двоє людей більше, ніж це дозволено. Тож коли пілот помітив на шляху прямування туман та спробував набрати висоту, гелікоптер це не зміг зробити та врізався у гору.

Як повідомляли Ми-Україна, 19 травня приблизно за 600 км на північний захід від столиці Ірану Тегерана зазнав аварії гелікоптер президента країни Ібрагіма Раїсі. Спочатку була інформація, що президент вижив. Однак вранці 20 травня в іранському уряду оголосили, що Раїсі все ж загинув - його гелікоптер врізався у гору. Вже наступного дня - 21 травня - в Ірані відбувся похорон президента Раїсі.

Головне