"Зірка підрозділу": Буданов був одним із офіцерів, яких готувало ЦРУ, – The New York Times

У 2016 році ЦРУ почало тренувати елітний український десантний загін “2245”, який захоплював російські безпілотники та засоби зв’язку. Про це повідомили у The New York Times.

Робили це для того, щоб американські розвідники могли їх перепроектувати та зламати московські системи шифрування. Одним з офіцерів підрозділу був Кирило Буданов.

У публікації вказано, що під час однієї з операцій, переодягнений у російську форму Буданов повів спецпризначенців через вузьку затоку на надувних катерах, висадившись вночі в окупованому Криму. На них там чекав елітний російський спецназ. Тоді бійці ліквідували кількох ворожих бійців, зокрема й сина генерала.

"Це була катастрофа. У публічному зверненні президент Путін звинуватив українців у підготовці теракту та пообіцяв помститися за загибель російських бойовиків", – зазначається в публікації.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що серед союзників Києва немає згоди про відправлення військ в Україну. Про це він сказав після неформального саміту щодо підтримки України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Франції Емманюель Макрон оголосив про створення коаліції для постачань Україні ракет і бомб середньої та великої дальності. Про це повідомило видання Le Monde.

Головне