Зібрано більш ніж $646 млн від донорів з понад 110 країн: платформа UNITED24 відзначає своє дворіччя

Зібрано більш ніж $646 млн від донорів з понад 110 країн: платформа UNITED24 відзначає своє дворіччя

Фандрейзингова платформа UNITED24 відзначає дворіччя своєї роботи. Платформу у травні 2022 року ініціював президент Володимир Зеленський для збору коштів на підтримку України.

З моменту запуску через UNITED24 вдалося зібрати понад 646 млн доларів. Всі ці кошти це пожертви донорів з більш ніж 110 країн.

Збирати кошти для України допомагають українські та світові зірки, співаки та актори. Зокрема, Андрій Шевченко, Олександр Усик, Еліна Світоліна, Барбра Стрейзанд, Марк Гемілл, музичний гурт Imagine Dragons та багато інших.

У UNITED24 наголошують - усі внески розподіляють між п’ятьма напрямами: оборона, гуманітарне розмінування, медична допомога, відбудова України, освіта і наука.

За допомогою донорів вже вдалося відновити не один пошкоджений окупантами об'єкт та закупити багато одиниць техніки, зокрема, реанімобілі та броньовані машини для евакуації з поля бою, генератори, всюдиходи, амуніцію для військових, морські дрони тощо. 

Більше того, саме з UNITED24 почався запуск Армії дронів та човнів-камікадзе, виробництво яких фінансується завдяки платформі.

Які найбільші проєкти зі збору коштів вже вдалося реалізувати UNITED24

 

Оборона України

  • Збір, який змінив хід подій в Чорному морі - "Флот морських дронів". Легендарний збір на перший у світі флот морських дронів для захисту акваторії українських морів та міст від крилатих ракет, які російські війська запускають зі своїх кораблів. Зібрано понад 500 000 000 грн, до збору долучились 93 країни.
  • "Азовсталь. Символ незламності" та  "Міць. Українська кам’яна". 100 тисяч браслетів зроблені з останньої довоєнної партії легендарної "Азовсталі". 
  • Тімоті Снайдер провів збори на "Ловця шахедів" та на "Безпечне небо".
  • В рамках операції ДОПОМОЖЕМО РЯТУВАЛЬНИКАМ зібрано понад 200 млн грн. Це найбільший збір для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС.
  • Завдяки збору рятувальникам на Херсонщину передали 10 всюдиходів "Богун-2", човни, мотопомпи та різноманітне рятувальне обладнання.

 

Медична допомога

У межах Саміту перших леді та джентльменів у липні 2022 року перша леді відкрила збір коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги типу С. Зібрано понад 6 млн доларів, 90 реанімобілів доставлені у 12 областей України.

Відбудова

  • Balenciaga випустили благодійний світшот з написом "Слава Україні", завдяки якому зібрано понад 500 тисяч євро.
  • Зібрано кошти на відбудову 18 багатоквартирних будинків.
  • Відбудовано 26 мостів на звільнених від окупантів територіях у Харківській, Херсонській, Миколаївській, Житомирській, Чернігівській, Сумській та Київській областях. 

 

Водночас у UNITED24 нагадали, що 23 травня стартував масштабний збір на закупівлю наземних роботизованих комплексів для потреб Сил безпеки та оборони. Зокрема відбувається збір на три типи роботів: бойові роботи (допомагають українським військовим штурмувати ворожі позиції та знищувати противника), роботи-камікадзе і заміновувачі, логістичні та ті, які призначені для евакуації поранених військових з поля бою.

"Ми віримо, що саме завдяки технологіям ми можемо ефективно протистояти ворогу. Саме технології підвищують ефективність дій військових, зберігають їм життя та здоров’я, а також дозволять ефективніше розпоряджатися наявними ресурсами.

Ми вже бачимо на прикладі БПЛА, наскільки потужним може бути фактор технологій. Для розвідки передових ліній противника тепер достатньо безпілотника та оператора, який сидить у безпечному місці. А найсучасніший російський танк може бути вражений не дорогим артилерійським боєприпасом, а дроном за декілька сотень доларів", - наголосили у UNITED24.

Як повідомляли "Ми-Україна", фандрейзингова платформа UNITED24 презентувала нову колаборацію з LEGO-креаторами. Це п’ять нових моделей визначних пам’яток України з серії UKRAINEinLEGObricks. 

Головне