Жозеп Боррель підтвердив свій приїзд до Києва

Жозеп Боррель підтвердив свій приїзд до Києва

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки, віцепрезидент Європейської комісії Жозеп Боррель підтвердив своє прибуття до української столиці Києва у вівторок, 6 лютого.

Про це він повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі X. Посадовець ЄС розповів, які питання має намір обговорити в Україні.

"Я тут, щоб обговорити з нашими українськими друзями непохитну підтримку України з боку ЄС – у військовій сфері, у фінансовій сфері з новим українським фондом, а також на шляху реформ в ЄС", - йдеться в дописі Жозепа Борреля.

За словами віцепрезидента Єврокомісії, це вже його четверта подорож до Києва з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Вперше після початку масштабної війни він приїхав до Києва 8 квітня 2022 року разом з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у складі делегації ЄС.

Водночас Боррель не розповів інших подробиць візиту і, зокрема, про термін свого перебування в Києві.

Нагадаємо, у вівторок, 6 лютого, до Києва прибув високий представник Європейського Союзу із закордонних справ Жозеп Боррель, повідомив нардеп Олексій Гончаренко. Раніше Боррель анонсував свій візит до столиці України, проте не уточнював дату.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, глава Міністерства закордонних справ Португалії Жоау Гомеш Кравіньо під час візиту в Київ заявив, що якщо президент рф Володимир Путін досягне успіху у війні в Україні, то наступними жертвами будуть інші члени євроатлантичної спільноти.

Головне