Глава МЗС Португалії: Якщо Путін досягне успіху в Україні, наступними жертвами будуть інші члени євроатлантичної спільноти

Глава МЗС Португалії: Якщо Путін досягне успіху в Україні, наступними жертвами будуть інші члени євроатлантичної спільноти

Глава Міністерства закордонних справ Португалії Жоау Гомеш Кравіньо заявив, що якщо президент рф Володимир Путін досягне успіху у війні в Україні, то наступними жертвами будуть інші члени євроатлантичної спільноти.

Про це португальський глава МЗС зазначив на ІІІ Форумі з відновлення Житомирщини, на який прибув у рамках робочого візиту до України. За його словами, підтримка Португалії складається з двох рівнів, перший з яких - емоційний. Другий рівень підтримки - стратегічний. 

"У Португалії потужна українська громада, яка дуже інтегрована в суспільство і цінується, вона існує понад 40 років. Кожен у Португалії знає українців... Через це реакція на російську агресію проти України була такою і через це громадська думка в Португалії настільки на користь України", - пояснив Кравіньо.

Він пояснив, що громадяни Португалії чітко розуміють, що Путін намагається заперечити факт існування України. Таким чином він прагне створити нестабільність та небезпеку для наступних поколінь всієї Європи. 

Португалія прийняла близько 60 тис. українських біженців. Частина з них наразі вже повернулася додому, розповів очільник зовнішньополітичного відомства країни.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Португалії Жоау Гомеш Кравіньо прибув до Києва у понеділок, 5 лютого. Разом з Кравіньо до України прибув міністр освіти Португалії Жоау Кошта. У Міністерстві закордонних справ Португалії зазначили, що міністри перебуватимуть у Києві два дні, щоб обговорити перебіг війни та відбудову України.

Головне