"Жорстокості рф немає меж", – Президент Литви про масований удар по Україні

Президент Литви Гітанас Науседа підкреслив на необхідності надавати Україні усю підтримку для боротьби з російською агресією. 

Гітанас Науседа наголосив на необхідності продовжувати надавати Україні усю підтримку для боротьби з російською агресією.

"Для всіх, хто каже, що втомився від війни в Україні – це нагадування терористичної Росії про те, що її жорстокості та жадобі крові немає меж", – додав він.

Нагадаємо, в Україні після ранкового обстрілу понад 120 ракетами відключення електроенергії фіксують у п'яти областях - на Київщині, Дніпропетровщині, Одещині та Харківщині. Ще у низці регіонів світло у певної кількості споживачів відсутнє через бойові дії, не пов'язані з масованих ударом, інформує Міненерго.

Як писали "Ми-Україна" раніше, оперативне командування Польщі заявило про виявлення "невпізнаного об'єкту" у повітряному просторі країни, який увійшов в нього  боку України. Від моменту перетину кордону до зникнення сигналу за ним спостерігали радарами системи ППО країни, йдеться у повідомленні. 

Як пише RMF24, речник Оперативного командування Яцек Горишевський запевнив населення, що військові вжили усіх можливих заходів для забезпечення безпеки повітряного простору країни. Йдеться про переведення у підвищену боєготовність ППО та бойових літаків. 

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.