Масований удар по Україні: в Міненерго повідомили, де є відключення світла

Масований удар по Україні: в Міненерго повідомили, де є відключення світла

В Україні після ранкового обстрілу понад 120 ракетами відключення електроенергії фіксують у п'яти областях - на Київщині, Дніпропетровщині, Одещині та Харківщині. Ще у низці регіонів світло у певної кількості споживачів відсутнє через бойові дії, не пов'язані з масованих ударом, інформує Міненерго.

  • Київщина. Уламки збитих ворожих ракет при падіння завдали шкоди повітряним лініям 10кВ у двох громадах області. Без електрики нині 843 споживачі. У Києві після ракетної атаки проблем зі світлом немає, інформує КМДА. 
  • Дніпропетровщина. У Міненерго заявили про пошкодження повітряної лінії 150 кВ. Усіх споживачів, які залишались без електрики після попереднього російського обстрілу було заживлено. 
  • Одещина. В області під час ракетного удару постраждали повітряні лінії 0,6 кВ - "триває огляд мереж"в. 
  • Харківщина. Під час вечірньої атаки "шахедами" та ранкової - ракетами електромережі зазнали ушкоджень у п'яти громада області. "Протягом доби заживили 21 абонента, водночас знеструмлено 605 точок обліку; внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 16 600 споживачів", говорять у відомстві. 

Через бойові дії електрика 29 грудня відсутня: 

  • 132 населених пункти Донеччини (йдеться про близько 126 000 точок обліку),
  • 63 населених пункти на Запоріжжі (5600 абонентів),
  • 4300 споживачів в Херсоні та 45 міст і сіл в області (26 000 точок обліку), 
  • 16 населених пунктів Чернігівщини (майже 1000 клієнтів).

Нагадаємо, 29 грудня країна-агресорка масовано атакувала ракетами Україну. Під ударом опинились житлові багатоповерхівки, школи, садочки та лікарні у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі, Запоріжжі та інших містах. Нині відомо про 23 поранених та одного загиблого у Києві, п'ятьох загиблих та понад 20 постраждалих у Дніпрі, трьох загиблих в Одесі, чотирьох - у Запоріжжі та трьох - у Харкові. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у п'ятницю, 29 грудня, Сили ППО відбили наймасованішу атаку з повітря. Українські оборонці знищили 27 дронів-камікадзе та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

 

 

   

 

 

 

Головне