Жодна країна поки не погодилася передати Україні винищувачі, - Кулеба

Жодна країна поки не погодилася передати Україні винищувачі, - Кулеба

Наразі жодна країна не зобов'язалася передати Україні винищувачі. Однак Велика Британія вже оголосила про навчання українських пілотів.

Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню WAZ. За його словами, британський уряд уже оголосив про навчання українських льотчиків на західній авіації, а незабаром приклад Лондона наслідують інші країни.

"Поки що жодна країна не зобов'язалася постачати винищувачі. Але деякі уряди, наприклад британський, оголосили про навчання українських пілотів західним винищувачам, інші зроблять це найближчим часом", - пояснив Кулеба.

Український міністр вчергове наголосив, що західні бойові літаки можуть суттєво допомогти Україні у війні.

"Винищувачі підтримували свої ППО. Техніку також можна використовувати для збивання ворожих ракет. По-друге, авіація важлива для контрнаступу", - зазначив Кулеба.

Голова МЗС заявив, що Україну особливо цікавлять бойові літаки зі Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини, оскільки ці країни мають найвищі виробничі потужності та найбільший парк літаків.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Дмитро Кулеба заявив, що до річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну проти агресора будуть запроваджені нові санкції.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у ході прес-конференції повідомив, що Північноатлантичний альянс може надати бойові літаки Україні. За його словами, країни, які входять до Альянсу, не втручатимуться у війну, розв’язану росією проти України. При цьому Столтенберг не виключив, що хтось із країн-членів НАТО дасть Україні винищувачі.

Головне