Жителів Москви "заманюють" на війну в Україні рекордними сумами виплат, - CNN

Жителів Москви

Влада російської столиці вдалась до запровадження безпрецедентної премії для жителі Москви, які долучаться до ЗС рф для війни в Україні. Як пише CNN, московський мер Сергій Собянін пообіцяв виплату у розмірі 1,9 мільйона рублів (близько 22 000 доларів).

Ця ініціатива є частиною масштабних зусиль Кремля щодо поповнення лав російської армії, яка зазнала значних втрат за майже три роки повномасштабного вторгнення в Україну.

За оцінками британської розвідки, лише в травні та червні росія втратила понад 70 000 солдатів убитими та пораненими. Загалом, за даними американської розвідки станом на грудень минулого року, агресор позбувся близько 87% діючих сухопутних військ та дві третини танків, які були в нього до початку вторгнення.

Крім одноразової премії, новобранцям обіцяють до 5,2 млн рублів (59 600 доларів ) за перший рік служби. Також влада запевняє, що передбачено кошти для виплат за поранення та компенсації сім'ям загиблих.

Видання зазначає, що росія також активно вербує іноземців, зокрема з Непалу, Афганістану, Індії, Конго та Єгипту, для участі у війні проти України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росія має намір до кінця року збільшити чисельність окупантів в Україні до 690 000. За його словами, на початку повномасштабного вторгнення російські сили налічували 100 000 солдатів. Зараз їхня кількість зросла до 520 000, а до кінця року планується досягти 690 000.

Головне