Жінка намагалась вивезти до Угорщини гранату: навіщо

Жінка намагалась вивезти до Угорщини гранату: навіщо

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону запобігли спробі незаконного переміщення боєприпасів через кордон. Жінка намагалася перевезти гранату знайомій, що живе в Будапешті.

Про це повідомляє пресслуба ДСНС.

Прикордонники зазначають, що 6 липня в пункті пропуску "Дзвінкове" під час огляду транспортних засобів, які прямували на виїзд з України, спрацювала службова собака, натренована на пошук вибухових речовин.

Було встановлено, що 24-річна громадянка України, яка прибула на пункт пропуску на автомобілі марки "Хонда", у дорожню сумку серед особистих речей поклала корпус та запал від гранати Ф-1 і патрон калібру 5.45 мм. За словами подорожуючої, гранату її попросили доставити знайомі з Будапешта.

Про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України, було повідомлено Нацполіцію. Санкція передбачає до семи років вʼязниці.

Вилучення предметів здійснила слідчо-оперативна група Берегівського районного відділу поліції в Закарпатській області.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Україні для незаконного перетину кордону ухилянти почали збиратися у групи з 40 і більше людей.

Головне