Зернова угода: Папа Римський звернувся до "братів з влади росії"

Зернова угода: Папа Римський звернувся до

Папа Римський Франциск назвав владу російської федерації своїми "братами", закликаючи рф відновити Чорноморську зернову ініціативу.

Про відповідну заяву Папи повідомило інформаційне агентство Reuters.

"Я звертаюся до моїх братів, до влади російської федерації, щоб Чорноморська ініціатива була відновлена і зерно могло безпечно транспортуватися", - заявив він.

Водночас він звернувся до людей на площі Святого Петра. Лідер католиків закликав вірян продовжувати молитися "за мученицьку Україну, де війна знищує все, навіть зерно", назвавши це "тяжкою образою Бога". Папа Франциск також сказав, що "крик мільйонів братів і сестер, які страждають від голоду, підіймається до неба".

Минулого тижня Папа Франциск закликав молитися за мир в Україні. Він згадав нічний ракетний удар росії по Одесі.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск прийняв у Ватикані представниць Асоціації “Подружжя українських дипломатів” у середу, 28 червня. Делегація до понтифікату складалась із 18 дружин диппредставників України в різних державах світу. Зранку дружини українських дипломатів відвідали загальну аудієнцію у Ватикані, а після обіду Папа Франциск прийняв їх “Домі святої Марти”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Папа Римський Франциск знову заговорив про війну в Україні і наголосив, що повернення росією окупованих українських територій є “політичною проблемою”. Водночас для досягнення миру сторони повинні “говорити одна з одною”. Він також розповідав про зустріч із президентом України Володимиром Зеленським під час візиту в Італію 13 травня.

Головне