Зеленський зустрівся із лідером Судану: про що говорили

Зеленський зустрівся із лідером Судану: про що говорили

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з лідером Судану Абделем Фаттахом аль-Бурганом. Їхня зустріч не була запланована заздалегідь і відбулася в міжнародному аеропорту "Шеннон", інформує у суботу, 23 вересня, пресслужба Офісу президента.

Український президент та головою Суверенної Ради Судану обговорили наступне:

  • безпекові виклики, спільні для обох країн (йдеться про діяльність збройних формувань, гроші на утримання яких надає рф);
  • потенційні майданчики, які могли б сприяти укріпленню взаємодії між Україною та державами африканського континенту;
  • продовольчу програму Grain from Ukraine (Зеленський запропонував аль-Бургану її підтримати та долучитися до участі у цьогорічному саміті).

Нагадаємо, днями під час виступу в ООН аль-Бурган, який є фактичним правителем Судану після держперевороту 2021 року, натякнув на зв’язки "Сил оперативної підтримки" та російської ПВК "Вагнер". Він закликав світову спільному визнати його противників терористичною організацією та попередив, що "іскра війни" в його країні може перекинутися і на сусідні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, перебуваючи з офіційним візитом в Канаді президент України Володимир Зеленський разом з канадським прем’єром Джастіном Трюдо зустрівся з представниками бізнесу.

Головне