Зеленський запропонував президенту Бразилії організувати зустріч з лідерами Латинської Америки

Зеленський запропонував президенту Бразилії організувати зустріч з лідерами Латинської Америки

Президент України Володимир Зеленський запропонував президенту Бразилії Лулі да Сілві організувати зустріч з лідерами Латинської Америки.

Про це український президент розповів в інтерв'ю Globo News. За його словами, він прийме запрошення президента Бразилії відвідати країну.

"Латинська Америка для мене дуже важлива, Бразилія та інші країни теж. Так, я хотів (поїхати до Бразилії - ред.). Якщо я отримаю запрошення, я поїду", - заявив він.

Зеленський також запропонував Лулі виступити регіональним лідером. Він міг би зібрати інших очільників держав, аби почути послання України.

"...якщо йому вдасться зібрати разом інших лідерів Латинської Америки, ми всі можемо зустрітися в Бразилії або де-небудь ще. Це також дуже допоможе всьому світу, щоб настав мир. І Україна буде почута і підтримана континентом", - зазначив президент України.

Крім того, Зеленський наголосив, що від зустрічі Україні потрібні конкретні речі.

"По-перше, це зближує Латинську Америку і дає нам можливість провести зустріч і поговорити. Це політична підтримка. По-друге, я знаю, що Лула і бразильське суспільство підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, і нам потрібна ця підтримка", - додав український лідер.

Президент України висловив сподівання, що Бразилія зможе зробити свій внесок у вирішення "зернової угоди" і відправлення серйозної гуманітарної допомоги. Водночас Зеленський не очікує військової підтримки.

"Я не маю наміру просити Лулу дати мені зброю. Чому? Я знаю, що він мені цього не дасть, - додав він.

Нагадаємо, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що відмовився приїхати в росію на запрошення російського президента Володимира Путіна. Бразильський лідер розповів, що нещодавно провів телефонну розмову з російським диктатором.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, бразильський лідер Луїз Інасіо Лула да Сілва знову пропонує посередництво у мирних перемовинах між росією та Україною. Да Сілва заявив, що він хоче знайти “золоту середину” для країн.

Головне