Відповідь Путіна на збройний заколот ПВК “Вагнер” була слабкою, - Зеленський

Відповідь Путіна на збройний заколот ПВК “Вагнер” була слабкою, - Зеленський

Відповідь президента росії Володимира Путіна на збройний заколот ПВК “Вагнер” була слабкою, він втрачає контроль над власним народом. 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN. 

"Ми бачимо реакцію Путіна. Вона слабка. По-перше, ми бачимо, що він не контролює все. ПВК “Вагнер” просувався вглиб росії і захоплював певні регіони, та врешті показував, наскільки легко це зробити. Путін не контролює ситуацію в регіонах. Вся та вертикаль влади, яку він мав раніше, просто розвалюється", - сказав Зеленський.

Звіти української розвідки показують, що Кремль вимірює підтримку Пригожина. На його думку, половина росії підтримує “вагнерівців” та заколот воєнізованого угруповання.

https://weukraine.tv/vagnerivtsi-v-bilorusi-chym-tse-zagrozhuye-yevropi/

Нагадаємо, увечері 24 червня прес-служба самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка оприлюднила текст заяви. У ній йшлося про готовність очільника ПВК “Вагнер” зупинити рух військових колон своїх найманців, що вже були на підході до Москви, та дійти згоди з Кремлем. Про це Пригожин домовився під час спілкування з Лукашенком.

Крім того, ПВК “Вагнер” тимчасово зупинила роботу регіональних центрів вербування найманців у росії через переїзд до Білорусі.  

Як писав “Ми-Україна” раніше, військовий експерт Павло Нарожний вважає, що найманці ПВК “Вагнер” точно не повернуться в російську армію, адже їх там вбʼють свої “колеги по цеху”.

Головне