Зеленський: Україна може отримати шведські винищувачі "Gripen", пілоти їх вже випробовують

Зеленський: Україна може отримати шведські винищувачі

Україна домовлятиметься про отримання шведських літаків “Gripen”. Наші пілоти розпочали випробування на винищувачах. Про це розповів президент Володимир Зеленський.

"Говорили про літаки “Gripen”. Це гордість Швеції. Почалися випробування “Gripen” за участі наших пілотів. Сьогодні детально поговорили про подальші наші кроки для можливості відкрити тему отримання шведських Gripen", - зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що під час візиту до Швеції він також зустрінеться зі спікером парламенту й представниками всіх політичних сил.. Лідер країни порушить питання передачі Україні винищувачів “Gripen”.

Зазначається, що Saab JAS 39 Gripen є багатоцільовим винищувачем четвертого покоління, який був розроблений з урахуванням універсальності. 

Нагадаємо, що у США переконані, що наразі сучасні західні винищувачі не принесуть Україні користі через системи протиповітряної оборони росії.

Як писали “Ми-Україна” раніше, уряд Сполучених Штатів буде готовий схвалити передачу винищувачів F-16 після завершення навчання українських пілотів. 

Головне