Зеленський провів Ставку, яка була присвячена підготовці до зими

Зеленський провів Ставку, яка була присвячена підготовці до зими

Президент України Володимир Зеленський провів Ставку Верховного головнокомандувача, яка була присвячена підготовці до зими.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Комплексний план захисту об’єктів критичної інфраструктури від усього, що може вигадати країна-терорист. Доповіді Прем’єр-міністра Шмигаля, віце-прем’єра Кубракова, усього енергетичного сектору, Держспецзв’язку, Генштабу й обласних військових адміністрацій", - йдеться в повідмоленні президента.

За словами Зеленського, ще є над чим працювати. Усі учасники засідання Ставки отримали "конкретні завдання із конкретними термінами виконання". До цієї теми буде прикута особлива увага.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів напередодні, що на наступному засіданні Ставки Верховного головнокомандувача обговорять захист критичної інфраструктури та підготовку до зими. Секретар РНБО також зазначив, що українці “мають бути в людських умовах у будь-яку пору року”.

Він додав, що якщо б санкції “розгорнули на 180 градусів і сказали, що в росії заборонено будь-що купувати”, то була б зовсім інша ситуація. За його словами, рф за минулий рік має приріст на 20% зовнішньої торгівлі в доларовому еквіваленті.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма оцінив підготовку українських енергетичних компаній до опалювального сезону як непогану. При цьому він підкреслив, що оцінити реальну готовність можна лише після глибокої інструментальної діагностики. На його думку, задля зменшення ризиків Україні дійсно потрібно розвивати систему енергоконтролю.

Головне