Зеленський провів розмову з президентом Світового банку

Зеленський провів розмову з президентом Світового банку

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Світового банку Аджаєм Бангою. Сторони обговорили розвиток співробітництва.

Про це український президент повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Провів телефонну розмову з президентом Світового банку Аджаєм Бангою. Обговорили подальший розвиток співпраці, зокрема щодо мобілізації міжнародної підтримки", - йдеться в повідомленні Зеленського.

За його словами, він подякував за швидку реакцію Світового банку на підрив росіянами Каховської ГЕС та співробітництво у питанні оцінки збитків внаслідок цієї трагедії.

Крім того, Зеленський запросив Світовий банк поновити роботу представництва в Україні. Наша країна зацікавлена у співпраці під час повоєнної трансформації, у тому числі у боротьбі з корупцією та зменшенні частки готівки в українській економіці, зазначив Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, “Укрзалізниця” отримає 25 млн доларів від Світового банку. Для реалізації цього гранту компанія розпочинає співпрацю з Управлінням ООН з обслуговування проєктів  (ЮНОПС). Кошти будуть спрямовані на відбудову критичної залізничної інфраструктури України та збільшення обсягів вантажоперевезень. Співпраця передбачає закупівлю обладнання, збільшення парку фітингових платформ та організацію процесів за найкращими світовими стандартами.

Очікується збільшення парку фітингових платформ, що сприятиме розширенню спроможності АТ “Укрзалізниця” забезпечувати перевезення контейнерних вантажів. Мова також йде про перевезення гуманітарної допомоги та експорту продукції сільського господарства.

Раніше Україна отримала фінансування від Світового банку в розмірі 132 млн доларів. Позику надано в рамках угоди про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР).

Головне