Зеленський обговорив з американськими підприємцями залучення до відбудови України

Зеленський обговорив з американськими підприємцями залучення до відбудови України

Президент Володимир Зеленський обговорив з американськими підприємцями можливість залучення бізнесу США до відбудови України.

Про це повідомили глава держави та керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Як зазначається, серед підприємців, з якими зустрівся президент України були засновник компанії Bloomberg LP Майкл Блумберг, голова фонду Pershing Square Capital Білл Акман, голова фонду Starwood Capital Баррі Стернліхт, засновник фонду Citadel LLC Кен Гріффін, президент інвестиційної компанії Blackstone Джонатан Грей, заступник голови компанії BlackRock Філіпп Хільдебранд, голова благодійної організації Schmidt Futures Ерік Шмідт, голова компанії Kraft Group Роберт Крафт тощо.

Крім перспектив відбудови України після війни, на зустрічі було обговорено можливість реалізації низки інвестиційних проєктів. Очільники компаній і фондів наголосили на готовності здійснити масштабні інвестиції в Україну після того, як закінчиться повномасштабна війна і будуть надані гарантії безпеки.

Водночас відбулася ще одна зустріч Зеленського. Він окремо поговорив з головою найбільшої компанії з управління активами у світі BlackRock Ларрі Фінком.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна очікує на підтримку канадського оборонного бізнесу для ефективного проведення наступу ЗСУ.

Головне