Зеленський зустрівся з президентом Сербії: що обговорили

Зеленський зустрівся з президентом Сербії: що обговорили

Президент України Володимир Зеленський, який брав участь у четвертому саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії, зустрівся з президентом Сербії Александаром Вучичем.

Про це повідомляє Офіс президента України уTelegram.

Голова держави висловив подяку за фінансову та гуманітарну підтримку для України, а також відзначив важливість участі Сербії у першому Саміті миру та її приєднання до Спільного комюніке.

Також було зазначено, що сторони обговорили розвиток двосторонніх відносин та домовились щодо виконання раніше укладених угод.

Вучич у своєму пості в Instagram назвав зустріч з Зеленським "продуктивною", під час якої вони обговорили всі важливі питання і виклики, які стоять перед Сербією, Україною, Європою та світом.

"Я наголосив на важливості відновлення миру та стабільності на нашому континенті та повторив, що цього можна досягти лише шляхом діалогу та політичних рішень", - зазначив сербський лідер.

У червні Україна отримала від Сербії боєприпаси на 800 мільйонів євро. Українські війська вже могли отримати боєприпаси на декілька сотень мільйонів євро.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Кабміні пропонують збільшити витрати на оборону на майже 500 млрд грн.

Головне