Зеленський зустрівся з премʼєром Норвегії Йонасом Гаром Стере

Зеленський зустрівся з премʼєром Норвегії Йонасом Гаром Стере

Президент України Володимир Зеленський у середу, 13 грудня, зустрівся з премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере в норвезькій столиці Осло.

Про це повідомила пресслужба глави української держави в Telegram-каналі. За його словами, Норвегія є одним із глобальних лідерів у допомозі Україні під час повномасштабного вторгнення рф. При цьому рішення та дії країни є не тільки вчасними та суттєвими, а і залишаються прикладом для інших країн та прикладом лідерства.

Зеленський також розповів подробиці зустрічі з премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере. Він зазначив, що вони обговорили важливі для для обох питання, загальний перебіг дня та спільну двосторонню роботу України з Норвегією.

"Підтримку українських воїнів, продовження нашої роботи для захисту вільного мореплавства в контексті спроби росії заблокувати Чорне море і наші порти, захист наших міст від терору", - перелічив президент.

Крім того, він висловив подяку Йонасу Гару Стере за лідерство, подяку всьому уряду і парламенту Норвегії та всьому норвезькому суспільству.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у середу, 13 грудня, перебуває із робочим візитом у Норвегії. Його поїздка до цієї скандинавської країни заздалегідь не анонсувався. Про прибуття в Осло глави української держави поінформувала пресслужба норвезького уряду.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Норвегія виділить 1 млрд крон (близько 84 млн євро) на гуманітарну допомогу Україні. Кошти перерахують норвезьким організаціям, які опікуються допомогою Києву під час повномасштабної російської агресії.

Головне