Зеленський зустрівся з представниками Конгресу США: які теми обговорювали

Зеленський зустрівся з представниками Конгресу США: які теми обговорювали

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з американськими законодавцями - представниками делегації Конгресу США. Сторони говорили про актуальну ситуацію на полі бою, масову депортацію дітей до рф та потреби українських Сил оборони у зброї.

Глава держави зауважив, що ця пройшла в Чернігівській області, адже важливо, щоб "партнери бачили особисто, що відбувається в Україні". До складу делегації увійшли представники обох партій - Демократично та Республіканської.

"Поінформував партнерів про ситуацію на передовій, першочергові потреби нашої армії та про масштаби незаконної депортації українських дітей до росії. Підкреслив, що життєво необхідне якнайшвидше ухвалення Конгресом США рішення про подальшу підтримку нашої держави, про відповідний пакет для захисту від російського терору і для наших подальших активних дій", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба зустрівся з Блінкеном та обговорив пришвидшення передачі Patriot Україні

Нагадаємо, раніше цього місяця спікер нижньої палати Конгресу США Майк Джонсон анонсував розгляд пакета допомоги для України одразу по поверненню Палати представників з канікул 9 квітня. Він додав, що у документі міститимуться "певні важливі інновації". За його словами, варіант надання Україні "допомоги у кредит", а також у вигляді доходів від заморожених російських активів не виключається.

Як писав "Ми-Україна" раніше, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що абсолютно всі союзники підтримують рішення надати Україні офіційне запрошення на вступ до НАТО, окрім двох. Йдеться про Вашингтон та Берлін

Головне