Зеленський зустрівся з двома португальськими міністрами, які приїхали в Україну: деталі переговорів

Зеленський зустрівся з двома португальськими міністрами, які приїхали в Україну: деталі переговорів

Президент України Володимир Зеленський провів переговори з двома португальськими міністрами, які днем раніше прибули до Києва. Йдеться про міністра закордонних справ Португалії Жуау Гомеша Кравіньо та міністра освіти цієї країни Жуау Кошту. 

Під час розмови з представниками уряду Португалії глава української держави висловив їм подяку "за солідарність і дієву підтримку України в протидії російській збройній агресії, а також за прихисток для українських вимушених переселенців".

Також Володимир Зеленський подякував Португалії за готовність долучитися до відновлення пошкоджених освітніх закладів у Житомирській області.

"Знаю, що вчора ви мали активний день у Житомирі та взяли участь у Форумі з відновлення Житомирщини. Розраховую, що практична реалізація відповідних проєктів розпочнеться вже найближчим часом", - заявив український президент.

Крім того сторони обговорили:

  • ситуації на фронті;
  • подальшу оборонну співпрацю між Україною та Португалією;
  • приєднання Португалії авіаційної коаліції;
  • участь Португалії у реалізації конкретних пунктів Української формули миру та підготовка до Глобального саміту миру. 

 

"Дякую за підтримку Української формули миру, усі пункти якої для нас дуже важливі. Зараз триває підготовка першого саміту на рівні лідерів, і я сподіваюся на участь Португалії", - заявив президент Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр закордонних справ Португалії Жоау Гомеш Кравінью прибув до Києва у понеділок, 5 лютого. Разом з Кравінью до України приїхав міністр освіти Португалії Жоау Кошта.

Головне