Зеленський зустрівся з делегацією США у Львові перед другою річницею повномасштабного вторгнення

Зеленський зустрівся з делегацією США у Львові перед другою річницею повномасштабного вторгнення

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Сенату Конгресу США, яка прибула до Львова. Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

На зустрічі з главою української держави були присутні лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер, сенатори Річард Блументаль, Джек Рід, Майкл Беннет, Меггі Гасан.

Під час спілкування з американськими дипломатами президент Зеленський подякував їм за візит, який відбувся напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну.

"Це серйозний меседж з боку США, американського народу. Це свідчить про те, що ви нас підтримуєте. Американці на боці правди, і в нас спільні цінності. Я дякую за те, що ви допомагаєте нам вберегти демократію не лише в Україні. Боротьба за демократію та свободу має вестися по всьому світу", - зазначив Володимир Зеленський.

Крім того він висловив слова подяки Конгресу, Демократичній та Республіканській партіям, президенту США та американському народу за надання оборонної, фінансової та економічної допомоги Україні. 

"Упродовж цих двох років нас завжди супроводжувало відчуття, що США з нами", - наголосив президент України.

Президент України також детально поінформував сенаторів про ситуацію на передовій та першочергові потреби ЗСУ. Він закликав нарощувати військову допомогу, посилити ППО України та далекобійні спроможності війська для ефективного захисту цивільного населення та об’єктів критичної інфраструктури.

Як повідомляли "Ми-Україна", вранці 23 лютого з офіційним візитом в Україну приїхав cенатор-демократ Чак Шумер, лідер більшості верхньої палати Конгресу США. Він приїхав до Львова разом з сенаторами Джек Рід, Майкл Беннет, Річард Блюменталь та  Меггі Хассен.

Головне