Зеленський запросив африканських лідерів на Саміт миру

Зеленський запросив африканських лідерів на Саміт миру

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народів Африки, та запросив їх лідерів на Саміт миру, акцентуючи на важливості миру та співпраці.

Про це він повідомив у своєму Telegram.

Зеленський відзначив найбільшу хвилю відкриття посольств в Африці, що свідчить про намір розширення присутності.

Він підкреслив, що їхня діяльність ґрунтується на принципах взаємної вигоди та поваги до суверенітету і добробуту народів.

“Очікуємо лідерів Африки на Саміті миру і всім вам бажаємо миру! Вітаю вас із вашим днем – Днем Африки!”, - сказав Зеленський. 

Нагадаємо, Україна та Норвегія завершили роботу над текстом двосторонньої безпекової угоди та готові підписати її при першій нагоді. Про це повідомив президент Володимир Зеленський після розмови з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере. Норвегія також анонсувала додаткову допомогу Україні у розмірі 600 млн доларів.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у видавництві Vivat оприлюднили імена семи осіб, які загинули внаслідок ракетного удару російської федерації по друкарні "Фактор-друк" у Харкові. Серед невинних жертв агресії були п'ять жінок і два чоловіки, які працювали на цьому підприємстві.

Головне