Зеленский відзначив Золотою Зіркою Героя України командира Юрія Жуковця

Зеленский відзначив Золотою Зіркою Героя України командира Юрія Жуковця

Президент України Володимир Зеленський нагородив військових Сил територіальної оборони державними нагородами, зокрема Золотою зіркою Героя України командира Юрія Жуковця.

Про це глава держави повідомив на своїй офіційній сторінці у соцмережі Х.

Нагородження стало результатом успішних бойових операцій, які проводились під керівництвом військового на різних напрямках фронту. 

“Відзначив українських військових державними нагородами. Золоту Зірку Героя України вручив Юрію Жуковцю, командиру, завдяки якому були проведені успішні бойові операції на різних напрямках, зокрема в Донецькій, Харківській та Сумській областях. Кожен результат - це можливість для нашої держави вистояти та вигнати окупантів. Пишаємось нашими героями!” - наголосив президент України.

Як відомо, у квітні цього року Юрій Жуковець у складі зведеного підрозділу на Харківщині, під щільним вогнем російських окупантів, відбив втрачені позиції та забезпечив просування нових підрозділів.

На офіційному сайті президента зазначено, що Жуковець особисто надав першу медичну допомогу пораненому побратимові, організував його евакуацію до укриття, а також у складі групи взяв у полон 11 російських окупантів. Незважаючи на отримане поранення, він продовжував командувати до завершення операції.

Нагадаємо, начальник ГУР МО України Кирило Буданов отримав від прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля нагороду за внесок воєнної розвідки у боротьбі з російськими загарбниками під час війни.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський нагородив державними нагородами ще 739 захисників України, 14 із них - посмертно.

Головне