Зеленський - Трампу: "Спочатку подумай - потім скажи"

Зеленський - Трампу:

Експрезидент США Дональд Трамп, який розраховує повторно переобратися на посаду цього року, помиляється, розраховуючи, що росія зупиниться, окупувавши Україну. Так глава української держави Володимир Зеленський прокоментував заяви колишнього американського лідера про його здатність швидко завершити російсько-українську війну. 

Під час підсумкової конференції в Давосі гарант закликав уявити сценарій, у якому Трамп знову стає президентом, а Україна відмовляється від здачі своїх території агресорові і таким чином втрачає підтримку з боку США і "Путін окупує нас через певний період часу".

"Тоді питання, що буде робити Трамп, якщо після України росія окупує країну НАТО? Тобто він вирішив, що якщо дозволити захопити Україну повністю, то він зупиниться. Але цього не буде, він потім не зупиниться. У такому разі це значитиме, що Європа програла. Тому, моя пропозиція - це сказав мені мій батько - "Спочатку думай, а потім говори", - зазначив Зеленський. 

Він додав, що Україна співпрацюватиме з будь-яким президентом, якого обере народ США. Глава держави додав, що під час його зустрічей з представниками Республіканської партії, йому не доводилось чути про їхнє небажання надалі підтримувати Україну.

Нагадаємо, Трамп неодноразово за останні майже роки заявляв, що здатен зупинити війну в Україні за день. У березні, для прикладу, він говорив, що це сталось би після того, як він би дозволив рф присвоїти собі частину української землі. Востаннє Трамп про це знову заявив напередодні, виступаючи після перемоги на кокусах в Айові. За його словами, він добре знає і Зеленського і Путіна, тому разом з ними "вирішив би цю проблему дуже швидко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від кокусів до інавгурації: що треба знати про президентські вибори в США

Як писав "Ми-Україна" раніше, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ким би не був наступний лідер Сполучених Штатів, США не вийдуть зі складу Організації Північноатлантичного договору. Цього не станеться навіть якшо переможе Трамп.

Головне