Зеленський та Міцотакіс вшанували пам'ять загиблих в Одесі 2 березня

Зеленський та Міцотакіс вшанували пам'ять загиблих в Одесі 2 березня

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом. Вони вшанували пам'ять жителів Одеси, які загинули 2 березня внаслідок удару ворожого безпілотника дев'ятиповерховий житловий будинок.

Про це повідомляє пресслужба президента.

"Одеса. Разом із прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом ушанували пам’ять людей, які загинули 2 березня в результаті влучання російського "Шахеда" в житловий будинок", - повідомив президент України.

Голова держави зустрівся з мешканцями пошкодженої дев'ятиповерхівки та сусідніх будинків. Люди поділилися своїми враженнями від ворожого нападу з президентом та висловили подяку всім рятувальникам та місцевим органам влади за допомогу, яку вони надавали та продовжують надавати постраждалим.

Президент висловив щирі співчуття родичам та близьким загиблих внаслідок російської атаки та побажав швидкого одужання постраждалим.

"Ми розуміємо, що це великий біль, насамперед для тих, хто втратив близьких", - зазначив Зеленський.

Президент наголосив на важливості забезпечення всіх необхідних допомог тим, хто втратив своє житло.

"Щодо квартир, втрати документів – із цим обов’язково допоможуть. Усі отримають компенсації за знищене житло. Міська й центральна влада проконтролюють це питання", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, у ніч на 2 березня російський ударний дрон вразив багатоповерхівку в Одесі, зруйнувавши один з під'їздів. Одразу стало відомо про двох загиблих, але за понад 40 годин розбирання завалів їхня кількість зросла до 12, з них п'ятеро дітей. Найменшій жертві - Тимофію - було чотири місяці. Російська агресія також забрала життя семимісячної Лізи, трирічного Марк, восьмирічної Злата та дев'ятирічного Сергія. 3 березня в Одесі та області було оголошено Днем жалоби.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України повідомила про підозри двом спільникам кримського гауляйтера Сергія Аксьонова.

Головне