Зеленський пояснив план дій, якщо не вийде розблокувати кордон з Польщею

Зеленський пояснив план дій, якщо не вийде розблокувати кордон з Польщею

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна захищатиме власний бізнес у разі невдачі у розв'язанні питання щодо блокади польсько-українського кордону. Про це він повідомив на пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

"З квітня минулого року я говорю, що це політичне питання (блокування кордону), спочатку навіть наше українське суспільство та деякі медіа критикували мене за таку риторику. Я був абсолютно правий. І зараз це підтверджує Європейська комісія. Я говорив, що будь-які вибори в Польщі, будь-яка команда, яка прийде, не змінить цього вектору", - наголосив президент.

В Польщі наразі триває внутрішня боротьба, однак використовувати Україну, як тиск є несправедливим.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що у 2019 році у Парижі бесіда між ним та лідером рф Путіним була довгою й у різних тональностях. Про це він повідомив на пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна зможе перейти до наступальних дій, коли матиме співвідношення озброєння один до одного відносно російської. Про це він повідомив на пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

"Тобто це зменшення їх переваги в кількості, але перевага суттєва. Нам потрібні контрнаступальні дії, де ми йшли 1 до 3. І тоді ми зможемо відтіснити росіян", – зазначив він.

Головне