Зеленський провів зустріч з німецьким канцлером Олафом Шольцом

Зеленський провів зустріч з німецьким канцлером Олафом Шольцом

Під час робочого візиту до Німеччини Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Федеральним канцлером Олафом Шольцом, щоб обговорити ситуацію на фронті, наслідки російського терору та подальші кроки у співпраці між Україною та Німеччиною.

Про це повідомляє Офіс президента. 

Зеленський поінформував Шольца про поточну ситуацію на фронті та вплив російських ракетних атак на українську критичну інфраструктуру. Президент України висловив вдячність Німеччині за постійну військову допомогу, що стала важливою частиною боротьби України за незалежність.

“Дякую, що ці постачання мають незмінний характер. Це дуже важливо. Саме це є фундаментом нашої успішної боротьби за незалежність України. Дякую за лідерство в посиленні нашої ППО, що зберігає життя українців”, - зазначив Зеленський.

У ході зустрічі було відзначено, що уряд Німеччини замовив додаткові системи ППО різної конфігурації для Збройних Сил України. Також обговорювалось рішення про передачу Україні додаткових самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 та танків Leopard 1A5, яке було оголошене на засіданні у форматі “Рамштайн”.

Лідери обговорили реалізацію двосторонньої безпекової угоди та можливі напрямки розширення співпраці в оборонній галузі, включаючи спільне виробництво озброєнь. Особливу увагу було приділено імплементації Формули миру. Зеленський подякував Шольцу за участь у першому Саміті миру і обговорив реалізацію його рішень та підготовку до наступного Саміту.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські ударні безпілотники під час однієї з останніх атак на Україну пролітали всього за кілька кілометрів від Хмельницької атомної електростанції.

Головне