Зеленський провів розмову з новим прем'єром Польщі Туском

Зеленський провів розмову з новим прем'єром Польщі Туском

Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Осло провів телефонну розмову з новообраним прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Про це повідомила пресслужба глави держави в Telegram-каналі. Як зазначається, Зеленський привітав Туска з призначенням на посаду глави польського уряду та з початком нової сторінки двосторонніх відносин країн.

Перед засіданням Європейської ради, яке відбудеться 14-15 грудня, посадовці обговорили майбутні рішення, які сприятимуть єдності всієї спільноти Європейського Союзу.

"Почув слова щирої підтримки. Ми ще сильніші, коли ми разом – Україна та Польща", - наголосив український президент.

Володимир Зеленський переконаний, що з новим польським урядом можна буде пришвидшити розв'язання всіх питань відносин двох країн на взаємовигідній основі. Так, Зеленський і Туск узгодили графік майбутніх контактів. Крім того, новообраний прем'єр був запрошений відвідати Україну за найближчої нагоди.

Нагадаємо, польський Сейм проголосував за вотум довіри складу Ради міністрів під керівництвом прем'єр-міністра Дональда Туска ввечері, 12 грудня. 248 польських депутатів висловили підтримку складу уряду, 201 депутат виступив проти, при цьому жоден не утримався від голосування. Уряд Туска буде складатися з 19 міністрів і чотирьох міністрів без портфеля.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, майбутній прем'єр Польщі Дональд Туск вимагатиме повної мобілізації Заходу для допомоги Україні. Він наголосив, що не може більше слухати політиків, які говорять про втому від війни в Україні. 

Головне