Зеленський привітав єврейську громаду із Ханукою: "Свято мужності, загартованої у важких випробуваннях"

Зеленський привітав єврейську громаду із Ханукою:

Президент України Володимир Зеленський привітав єврейську громаду зі святом Ханукою. Він взяв участь у церемонії запалення ханукальних свічок.

Про це повідомила пресслужба глави держави. Як зазначається, на церемонії були присутніми безліч представників єврейської громади, серед яких голова Ради Федерації єврейських громад України Мейєр Стамблер, заступник голови Ради рабин Рафаель Рутман, головний рабин єврейської релігійної громади центральної синагоги Києва Моше Асман та багато інших.

Зокрема, головний рабин Дніпра Шмуель Камінецький запалив велику центральну свічку ханукії. Після цього він промовив благословення на івриті. Також на ханукії запалили одну лампадку.

Зеленський привітав єврейську громаду зі святом Хануки. За його словами, це свято - про перемогу сили духу, і це найголовніше.

"Я бажаю всім вам, нам і всім тим, хто завжди на боці світла, на боці України та людей, на боці життя, – Хануки й перемоги", - наголосив президент.

В окремому привітанні єврейського народу він заявив, що на долю українців та євреїв випало чимало лиха. Проте незважаючи на все рішучість та готовність захищати своє демонструють усьому світові силу, міць і незламність обох народів.

"Священні ханукальні вогні, які запалюються в ці дні, знову нагадують про світло, що завжди долає зло і темряву, про цінність життя, за яке варто боротися. ... Цінуємо внесок єврейської громади у розвиток Української держави, яка сьогодні у мужній боротьбі утверджує своє право на незалежність та демократію", - наголосив глава держави.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Зеленський назвав п'ять речей, які вдалися Україні за цей рік та звернувся до лідерів G7. 

Головне