Зеленський нагородив українських захисників: серед відзначених прикордонники, нацгвардійці та поліцейські

Зеленський нагородив українських захисників: серед відзначених прикордонники, нацгвардійці та поліцейські

Президент України Володимир Зеленський нагородив захисників України державними нагородами за видатну хоробрість та самовідданість на полі бою. 

Про це повідомляє МВС України.

Серед нагороджених - прикордонники, нацгвардійці, рятувальники та поліцейські.

Прикордоннику Андрію Суботіну посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота зірка”. Він виконував бойові завдання з оборони Маріуполя в умовах повної блокади, рятуючи цивільних на заводі “Азовсталь”, де і загинув 7 травня 2022 року від пострілу снайпера.

Бійцю бригади “Азов” Богдану Цимбалу також присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота зірка”. За рік - з вересня 2023 по вересень 2024 - він знищив близько ста російських окупантів та низку військової техніки ворога. Після поранення швидко повернувся до виконання бойових завдань у районі Серебрянського лісництва.

Старший сапер-оператор Михайло Іванченко отримав орден “За мужність” ІІІ ступеня за сміливість під час розмінування територій Київської та Харківської областей, а також за участь у ліквідації наслідків ракетних обстрілів у Києві.

Начальник Покровського відділу поліції Артем Щусь був удостоєний ордена “За мужність” ІІІ ступеня за участь у евакуації понад 1600 людей з зони бойових дій і наданні допомоги більше 650 пораненим.

Військовослужбовиця 27 Печерської бригади Нацгвардії Неля Шелякіна отримала нагороду за участь у плануванні та проведенні операцій, під час яких було знищено близько ста ворожих цілей.

Олександр Рясний, військовослужбовець бригади “Кара-Даг”, нагороджений “Хрестом бойових заслуг” за успішне проведення наступальних та оборонних операцій, а також за евакуацію пораненого побратима під обстрілом, попри власне важке поранення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України майору Збройних Сил України, військовому льотчику Андрію Борисовичу Пільщикову, широко відомому за позивним "Джус".

Головне