Зеленська відвідала медичний коледж післядипломної освіти у Львові

Зеленська відвідала медичний коледж післядипломної освіти у Львові

Перша леді Олена Зеленська відвідала Львівський медичний професійний коледж післядипломної освіти. Про це вона повідомила в своєму Instagram-акаунті.

Відомо, що це єдиний в Україні заклад, який займається післядипломною освітою медсестер і фармацевтів.

За словами Зеленської, додаткове навчання тут проходять медсестри та медбрати різних спеціальностей, а також фельдшери і акушери з усіх регіонів України.

"Україні необхідна стратегія розвитку медсестринства - шлях заохочення та розвиток цієї спеціальності в нашій країні. Бо ця професія в умовах російського вторгнення набула стратегічного значення. Щоб медсестри допомогли всім пацієнтам, які цього потребують, держава мусить допомогти їм", - зазначила перша леді.

Варто зазначити, що в навчальному закладі студенти почали опановують серцево-легеневу реанімацію, а на практичні навчання приїжджають навіть лікарі.

"Хоч би як якісно лікар зробив операцію, хоч би як якісно призначив лікування - 70% залежить від медсестри чи медбрата. Бо на них - виходжування та догляд. Без якісної медичної освіти не буде якісної медичної допомоги", - наголосила директорка коледжу Леся Вовк.

Варто зазначити, що до Львову прибув і президент України Володимир Зеленський, який вшанував пам'ять захисників України на Марсовому полі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Як писали "Ми-Україна" раніше, невдовзі в Україні буде представлений "Гайд безбар’єрних подій", який надасть рекомендації щодо забезпечення безбар’єрності кожної події, зібрання чи заходу.

Головне