Здолаємо російське військо, як Давид Голіафа, - Буданов 

Здолаємо російське військо, як Давид Голіафа, - Буданов 

Українці допомогли розвіяти міф про “непереможну” армію рф, успішно даючи відсіч ворогу. Міжнародна спільнота змогла побачити, що насправді собою являє так звана “друга армія світу”.

Про це в інтерв’ю польському виданню Wirtualna Polska розповів очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. 

"Дозвольте мені повернутися в історію: за часів королеви Єлизавети I англійці розгромили на морі флот Іспанії - Велику і Непереможну Армаду. Таким же чином ми розгромимо "велику і непереможну" армію росії. Так само як Давид переміг Голіафа”, - розповів він. 

Буданов наголосив, що прийшов час позбутися думки, що війна це щось “статичне”. Він пояснив, що обидва противники змінюються, пристосовуються до обставин, змінюють тактику та стратегію. 

“Те, що відбувається, стане свідченням унікальності української армії. Серйозно, все дуже просто: ми швидко адаптуємося і вдосконалюємо старе обладнання. Правда, ми часто використовуємо стару методику, але адаптовану до нових завдань і викликів. Іноді ми робимо це краще, ніж його творці. Ми також швидко вчимося новому. Це вимагає від нас щодня перевіряти себе на полі бою, в реальному бою”, - розповів він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна, на переконання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, розраховує вступити до ЄС за два роки.

Головне