Збирався підірвати себе у випадку "провалу": СБУ викрила на Донеччині ще одного росагента

Збирався підірвати себе у випадку

Служба безпеки України викрила на Донеччині чергового російського агента. Зловмисник збирав для ворога дані про місця базування підрозділів ЗСУ у районі Краматорська, повідомили у пресцентрі СБУ.

За даними Служби безпеки, російський агент мав вдома бойову гранату на випадок викриття. Боєприпас вчасно обеззброїли співробітники СБУ.

"Ворожий поплічник намагався виявити бойові позиції протиповітряної оборони та важкої артилерії українських військ. Також зловмисник готував для агресора схеми розташування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на території регіону", - йдеться у повідомленні.

В СБУ наголосили, що отриману від чоловіка інформацію окупанти збиралися використати для ракетно-артилерійських ударів по Краматорська та його околицях.

СБУ затримала зрадника, тим самим зірвавши плани ворога щодо підготовки серії повітряних атак на військові об’єкти ЗСУ.

"Ворожим поплічником виявився мешканець Краматорська. У серпні 2023 року він познайомився на одному із сайтів знайомств з росіянкою, яка співпрацює з фсб рф. За її вказівками чоловік збирав інформацію про військові об’єкти, "потрібні" ворогу. Отримані відомості він надсилав месенджером росіянці, а вона переправляла їх кадровому співробітнику фсб, який воює проти Сил оборони на Авдіївському напрямку", - йдеться у повідомленні.

СБУ на підставі зібраних доказів оголосила зраднику підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію злочинних дій чоловіка.

Нині зрадник знаходиться за ґратами. Йому загрожує 12 років ув'язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", військовослужбовці Сил оборони України затримали чергового зрадника, який воював проти України на Бахмутському напрямку. Він відправився за ґрати.

Головне