Затримано чергового зрадника, який воював проти України, - ДПСУ

Затримано чергового зрадника, який воював проти України, - ДПСУ

Військовослужбовці Сил оборони України затримали чергового зрадника, який воював проти України на Бахмутському напрямку. Він відправився за ґрати.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України. Як з'ясувалось, мешканець АР Крим добровільно підписав контракт та вступив до псевдо приватної військової компанії "Редут". Вона підпорядкована, керована та фінансована ЗС рф.

Після того, як зрадник закінчив проходження військової підготовки, він відправився воювати проти українських військ біля Бахмута Донецької області. Там він взятий у полон військовослужбовцями Сил оборони України.

На підставі доказів, які надали оперативні співробітники ГОРВ Краматорського прикордонного загону, суд визнав чоловіка винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Матеріали щодо державної зради з боку громадянина України було зібрано оперативниками Держприкордонслужби України у взаємодії з колегами з СіЗ ДВКР СБУ

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала російського агента, який готував артилерійські удари рф по штабах Сил оборони поблизу Авдіївки, що на Донеччині. Цілями агента рф були штаби та ключові опорні пункти підрозділів Збройних сил України під Авдіївкою. Він також слідкував за ймовірними маршрутами руху важкого озброєння ЗСУ у напрямку фронту.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, агента ФСБ, який шпигував за бойовими літаками Збройних сил України в Дніпропетровській області, засудили до 15 років ув'язнення.

Головне