Затриманому за хабарництво голові Тернопільської облради Головку обрали запобіжний захід

Затриманому за хабарництво голові Тернопільської облради Головку обрали запобіжний захід

Голові Тернопільської облради Михайлу Головку, якого затримали за отримання хабара, обрали запобіжний захід. Про це повідомляє кореспондент "Ми-Україна".

Так, за рішення Вищого антикорупційного суду, Головко два місці буде перебувати під вартою. При цьому він має змогу внести заставу у понад 805 тисяч гривень.

Також сьогодні було обрано запобіжний захід і ще одному фігуранту справи, до якої причетний і Головко. Так, суд відправив під арешт до 26 серпня одного із заступників голови Тернопільської ОВА з альтернативою внесення застави у розмірі 800 тисяч гривень.

Як відомо, голову Тернопільської облради Михайла Головка та двох заступників голови  Тернопільської обласної військової адміністрації – Ігор Дем’янчук та Ігор Гайдук - затримали за хабарництво. Чиновники вимагали від бізнесмена-волонтера гроші за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

Згодом в НАБУ оприлюднили запис розмови між підприємцем та чиновниками Тернопільщини, які вимагали з нього гроші. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому заступнику міністра оборони України та колишньому керівникові Департаменту державних закупівель Міноборони. Їх підозрюють у привласненні понад 1 млрд грн державних коштів на закупівлях для ЗСУ.

Головне