Затримання "українських диверсантів" на кордоні з Білоруссю: у ДПСУ назвали заяви Лукашенка абсурдом

Затримання

У Державній прикордонній службі України назвали заяви білоруського самопроголошеного президента Олександра Лукашенка про нібито затримання "українських диверсантів" на кордоні з Білоруссю абсурдом.

Напередодні Лукашенко повідомив, що таких диверсантів "лише за добу" було кілька.

"За допомогою дронів, болотами деякі з українських громадян переповзали на наш кордон, перекидали вибухівку для здійснення диверсій насамперед на території росії та Білорусі", - заявив президент Білорусі.

Він розповів, що серед затриманих диверсантів були і громадяни Білорусі. Диверсантів начебто затримують “два-три рази на тиждень”. Лукашенко зазначив, що йому показали “цитату переговорів” неназваних осіб з “окремими особами на Заході”. Там буцімто йшлося про те, що Польща "має право на західні землі Білорусі, а в разі поразки росії Білорусь буде приростати за рахунок західних земель росії”.

Речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що Лукашенко підіграє рф і створює для внутрішньої аудиторії ілюзію того, що “з України йде загроза”.

“Лукашенківський абсурд не припиняється. Я досі згадую про його тонни зброї, яку вони затримували з України, а ще краще пам’ятаю, звідки відбулося вторгнення росії”, - нагадав речник.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Білорусі залишається менше тисячі бойовиків ПВК "Вагнера", розповіло Міноборони Британії. Лукашенко не буде використовувати найманців за межами їхньої нинішньої компетенції. Бойовики беруть участь у підготовці військ міністерства внутрішніх справ.

Головне