"Засвітили" позиції ЗСУ у соцмережах: СБУ затримала двох блогерів

Служба безпеки України затримала двох блогерів, які поширювали у соцмережах інформацію про локації бойових позицій та переміщення Сил оборони.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Один із затриманих, мешканець Запоріжжя, адмініструє власний Телеграм-канал з майже 140 000 підписників. СБУ зазначає, що він для підвищення популярності свого ресурсу опублікував відео, де видно розташування вогневої позиції ЗСУ в Куп’янському районі Харківщини, а також оборонні лінії українських військ у районі Роботиного на Запоріжжі. Крім того, він транслював переміщення бронетехніки та артсистем в одному з регіонів України. Фігуранта затримали на гарячому, коли він збирався викласти чергову порцію забороненого контенту.

Другий затриманий, мешканець Вінниччини, відзняв політ бойового гелікоптера ЗСУ та опублікував відео з прив’язкою до геолокації у Фейсбук. Після цього він намагався поширити відео у місцевих Телеграм-каналах для популяризації своєї сторінки в соцмережі.

На основі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування ЗСУ з можливістю їх ідентифікації на місцевості).

Розслідування триває. Затриманим загрожує до 8 років ув'язнення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Закарпатті прикордонники повідомили про затримання перевізника та групи чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. У цьому їм мали допомогти підлітки.

Головне