Заступника керівника Івано-Франківського ТЦК впіймали на хабарі

Заступника керівника Івано-Франківського ТЦК впіймали на хабарі

Заступника керівника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування затримали на хабарі. Крім нього на хабарництві впіймали двох службовців РТЦК, повідомили у пресслужбі Національної поліції.

"Кожен з фігурантів налагодив свою корупційну схему допомоги особам, охочих отримати електронний код для ідентифікації в системі "Оберіг", відтермінувати чи уникнути військової служби. 

Суми неправомірної вигоди коливалися від 2 000 гривень до 1 000 доларів, залежно від «складності питання", - йдеться у повідомленні.

Усім вищезгаданих посадовців затримали, їм оголосили підозри відповідно до ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

Зловмисникам загрожує до 10 років в'язниці та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, а також конфіскація майна.

Як повідомляли "Ми-Україна", правоохоронці повідомили про нову підозру начальнику Бучанського територіального центру комплектування і соціальної підтримки (ТЦК). Раніше його колег з Бориспільського і Бучанського ТЦК вже було викрито на організації схеми ухилення від мобілізації.

Головне