Заступник голови Полтавської облради отримав підозру за подорожі Європою під виглядом відрядження

Заступник голови Полтавської облради отримав підозру за подорожі Європою під виглядом відрядження

Заступник голови Полтавської обласної ради ради отримав підозру за подорожі країнами Європи під виглядом службового відрядження. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними спецслужби, чиновник у березні минулого року оформив собі службове відрядження до польського міста Польща та виїхав за межі України. Однак було встановлено, що після перетину кордону посадовець поїхав у особистих справах до однієї з південно-західних країн ЄС, де перебував весь термін "службового відрядження".

"Про це свідчать виписки із банківських карток, які посадовець використовував для сплати рахунків у зарубіжних готелях, ресторанах та магазинах.

Також, за наявними даними, під час перебування за кордоном він підписав довіреність на іноземну громадянку для придбання собі нерухомості в Євросоюзі", - зазначили у СБУ.

Після повернення в Україну заступник голови Полтавської облради вніс фіктивні дані до звітних документів за підсумками іноземного відрядження.

У депутата провели обшуки та виявили і вилучили оригінали документів, зокрема іноземних, про його проживання та маршрути поїздок за межами України. Крім того було знайдено мобільні телефони, які підтверджують незаконні дії посадовця.

На підставі отриманих доказів чиновнику було оголошено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ​ст. 366 (службове підроблення);
  • ​ст. 190 (шахрайство);
  • ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Нині вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу та встановлюються усі обставини злочину. Зловмиснику загрожує ув’язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України викрила трьох посадовців на митниці, які обклали "даниною" українських імпортерів. 

Головне