Застосування російських морських дронів "Одуванчик" ще не фіксувалось, – Братчук

Застосування російських морських дронів

Після заяви росіян про перші розроблені ними морські дрони-камікадзе "Одуванчик" їх практичного застосування українська сторона не фіксувала. На цьому в ефірі "Ми-Україна" наголосив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук. 

"Якщо ми говоримо про наші "Кульбабки", то вони працюють ефективно. Що стосується російських "Одуванчиків" то поки що не помічено застосування таких дронів. З іншого боку, коли ворог інформаційно щось показує, особливо якусь чергову "сарматушку" або черговий "Одуванчик" – це більше інформаційне вкидання. Вони дійсно намагаються використовувати технічні характеристики тих дронів, зокрема морських, які демонструє сьогодні Україна. Розширюється, до речі, цей парк морських дронів з нашого боку, але ворог про це дізнається після того, як є влучання у їхні кораблі або об'єкти", – переконаний речник Української добровольчої армії Південь.

Як відомо, виробник морського дрона “Одуванчик" - компанія KMZ  - запевняє, що його розробка здатна нести на собі близько 600 кг  бойового навантаження (наші "Морські малюки" - 850 кг). Його дальність, за заявленими характеристиками складає 200 км, швидкість руху - 80 км/год.

У ВМС ЗСУ раніше також назвали заяву про розробку росією власного ударного морського дрону черговим пропагандистським трюком -"ми бачимо звичайний алюмінієвий катер, який вони застосовують в якості макету".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Мінстратегпромі розповіли, які види дронів вже може виготовляти Україна.

Головне