Черговий пропагандистський трюк: у ВМС відреагували на морський дрон рф "Одуванчик"

Черговий пропагандистський трюк: у ВМС відреагували на морський дрон рф

Росіяни цього місяця показали свій новий "аналоговнєт" - перший надводний ударний дрон під назвою "Одуванчик". У ВМС ЗСУ новинку ворожого ВПК назвали "черговим пропагандистським трюком".

"Вони до цього також заявляли про ще один (морський дрон - ред.) Ми бачимо звичайний алюмінієвий катер, який вони застосовують в якості макету. Достеменної інформації щодо цієї розробки наразі немає", - зазначив в ефірі телемарафону речник ВМС Дмитро Плетенчук.

Він наголосив, що чомусь рф, яка називає себе "наддержавою" спромоглась створити свій перший морський дрон-камікадзе лише під закінчення другого року повномасштабної війни. Плетенчук додав, що на сьогодні лише у СБУ, ГУР МО та ВМС ЗСУ є такі різні такі дрони, які давно застосовуються і ефективно нищать Чорноморський флот рф. 

Від початку цього року завдяки українським морським дронам було знищено 12 суден ворога ще 22 - пошкоджено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські водні дрони: з чого складається флот і як він протидіє рф у Чорному морі

Як відомо, виробник морського дрона “Одуванчик" - компанія KMZ  - запевняє, що його розробка здатна нести на собі близько 600 кг  бойового навантаження (наші "Морські малюки" - 850 кг). Його дальність, за заявленими характеристиками складає 200 км, швидкість руху - 80 км/год.

Нагадаємо, у жовтні українська сторона уразила носія крилатих ракет "Буян" та патрульний корабель Чорноморського флоту рф "Павел Державин" за допомогою експериментального озброєння надводних дронів "Морських малюків" (Sea Baby).

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця Мінцифри заявило, що Україна активно нарощує виробництво надводних морських дронів. Певні човни-камікадзе вже виробляються серійно, також тривають роботи з розробки нових моделей таких безпілотників з "сюрпризами" для росіян.

 

 

Головне