Заробили понад 3 млн грн: у Тернополі викрили масштабну схему переправлення ухилянтів за кордон

Заробили понад 3 млн грн: у Тернополі викрили масштабну схему переправлення ухилянтів за кордон

Мешканці Тернополя переправляли чоловіків до Молдови за 10 000 доларів. Їх затримали прикордонники.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

У Тернополі правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке незаконно переправляло чоловіків призовного віку за кордон. За даними слідства, семеро мешканців Тернополя організували “бізнес”, заробивши понад 3 мільйони гривень.

Кожен учасник угрупування мав свої обов’язки: одні шукали клієнтів, інші супроводжували їх до кордону, а треті допомагали незаконно перетинати кордон з Молдовою, оминаючи офіційні пункти пропуску. Вартість таких послуг становила 10 тисяч доларів.

Бізнес був настільки масштабним, що прикордонникам, співробітникам СБУ та НПУ довелося влаштувати 51 обшук для збирання усіх доказів злочинної діяльності”, - розповіли у ДПСУ.

Під час операції вилучили готівку, транспортні засоби та документи, які свідчили про злочинну діяльність. Всім підозрюваним повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Нагадаємо, у Харкові військовий за 32 тисячі доларів допомагав переправляти чоловіків через кордон. Військовослужбовця, начальника бойової підготовки військової частини, затримано за сприяння незаконному переправленню громадян через державний кордон України.

Як повідомляв "Ми-Україна", ексчиновниця організувала механізм втечі ухилянтів під виглядом водіїв гуманітарних вантажів під час перебування на посаді у Волинській ОВА. Вартість такої “послуги” складала до 5 000 доларів США з одного клієнта.

Головне