Заповідник "Асканія-Нова" у вогні – горить близько 7000 гектарів ділянки "Південна"

Заповідник

Найбільший степовий заповідник Європи "Асканія-Нова" охопила чергова пожежа.

За даними Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, палає майже 7000 га ділянки "Південна".

"Шлях до припинення нищення природи через війну - імплементація Формули миру Володимира Зеленського, а саме пункту 8 "Екологічна безпека", - наголошується у повідомленні відомства.

Як відомо, біосферний заповідний "Асканія-Нова", що розташовується на Херсонщині, від першого дня повномасштабного вторгнення перебуває під окупацією ворога. У березні 2023 року він фактично перейшов під контроль російських загарбників, окупанти його “присвоїли” шляхом перереєстрації у рф. З того часу персонал все ще продовжує доглядати за тваринами, але надалі, за кошти благодійників, як було раніше, цього робити вже не зможе.

Нагадаємо, у квітні цього року еколог та зоолог Олексій Василюк висловив переконання у тому, що російські окупанти можуть вивезти тварин з “Асканії-Нови”, який наразі перебуває під їхнім контролем. Він наголосив на тому, що деякі тварини у заповіднику дуже дорогі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Санкт-Петербурзі в росії у суботу, 2 вересня, загорівся холодокомбінат. Вогонь охопив 1400 квадратних метрів площі. Як зазначається, величезний стовп чорного диму видно у різних районах міста. Пожежі вже присвоєно другий ранг складності.

Головне