Заповідника Асканія-Нова більше немає, - Прокудін

Заповідника Асканія-Нова більше немає, - Прокудін

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив, що російські окупанти розграбували заповідник "Асканія-Нова" в Херсонській області, фактично знищивши його.

Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, окупанти полювали на тварин заповідника і систематично знищували його.

"Так, це правда, вони його знищують. Останнє, що я чув - вони вивозять тварин до Криму і до росії. Тобто можна сказати, що заповідника більше немає. Пограбували вони його капітально", - підкреслив очільник ОВА.

Заповідник "Асканія-Нова" знаходиться в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення росіян. До кінця березня 2023 року українська команда заповідника продовжувала виконувати свої обов'язки, не вступаючи в співпрацю з окупантами. Однак загарбники все одно призначили своє нелегітимне керівництво заповідника.

Торік Міндовкілля звернулося до міжнародних природоохоронних конвенцій із проханням визнати незаконними дії росіян на окупованих природно-заповідних територіях Херсонщини.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Тель-Авіва в рамках близькосхідного туру, спрямованого на посилення дипломатичних зусиль для досягнення перемир’я в Секторі Гази цього тижня. 

Головне