Запорізьку область хочуть перетворити на "фортецю": навколо міст зводять додаткові лінії укріплень

Запорізьку область хочуть перетворити на

Українські військові будують лінії оборони навколо Запорізької області, щоб перетворити її на "фортецю". Друга лінія вже практично завершена, а третя буде готова в найближчі тижні.

Про це повідомляє очільник обласної військової адміністрації Іван Федоров.

За його словами, наразі зусилля військових та місцевої влади спрямовані на створення другої та третьої ліній захисту. Мета - зробити область міцною фортецею. 

"Не буду розкривати кількість опорних рубежів, які будуються, скажу лише те, що ті фортифікаційні споруди, які ми наразі будуємо, то вони постійно модернізуються", - сказав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни втратили за добу близько 1700 солдатів і техніки, - Генштаб

Він підкреслив, що оборонні споруди регулярно вдосконалюються, щоб відповідати новим загрозам, таким як атаки дронів, тому тут встановлюють антидронові сітки.

"Другу лінію вже закінчено на 99,9%, третю лінію буде закінчено умовно найближчими тижнями. Далі оборона міст, що будується, і її буде закінчено у відведений Генштабом термін", - додав він.

Нагадаємо, російська федерація у ніч проти 28 жовтня атакувала місто Харків та область. У результаті масованого обстрілу поранено 21 особу, серед яких п'ять дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська в ніч на 27 жовтня обстріляла Центральний район Херсона. У результаті атаки загинули дві людини.

Головне