Запорізька область та штат Пенсильванія уклали угоду про співпрацю

Запорізька область та штат Пенсильванія уклали угоду про співпрацю

Запорізька область та американський штат Пенсильванія уклали угоду про співпрацю. Про це повідомив Офіс президента.

У присутності Володимира Зеленського начальник Запорізької ОВА Іван Федоров і Джош Шапіро підписали угоду про співпрацю між Запорізькою ОВА та Співдружністю Пенсильванія.

Передбачена взаємодія між державними органами, науковими установами, організаціями громадянського суспільства та бізнесом. Серед головних напрямів – енергетика, аграрна сфера, цифрові технології та оборона. Угода також сприятиме відбудові Запорізької області.

У штаті Пенсильванія проживає понад 150 тисяч українців та американців українського походження.

Між українськими областями та американськими штатами укладено вже п’ять угод. Раніше такі документи були підписані між Київщиною та штатом Вашингтон, між Київщиною та штатом Юта, між Житомирщиною та штатом Індіана, між Чернігівщиною та штатом Міннесота.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зустрівся з губернатором Пенсильванії Джошем Шапіро, сенатором від штату Бобом Кейсі та конгресменом Меттом Картрайтом. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський у рамках свого візиту до Сполучених Штатів побував на заводі в Пенсильванії, де виготовляють 155-мм артилерійські снаряди для українських Сил оборони. Про це глава держави повідомив у своєму акаунті в соціальній мережі X.

 

Головне