Запоріжжя під прицілом: область витримала 371 ворожий удар за добу

Запоріжжя під прицілом: область витримала 371 ворожий удар за добу

Російське окупаційне військо продовжує тероризувати Запорізьку область щоденними обстрілами. Лише за підсумками минулої доби був зафіксований 371 удар по 10 населених пунктах, повідомив голова місцевої ОВА Іван Федоров.

Найінтенсивніше ворог застосовував безпілотники - 161 атаку БпЛА різних модифікацій було спрямовано на Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Новоданилівку та Новоандріївку.

Окупанти також завдали авіаударів по Гуляйполю та Новоандріївці. Крім того, дев'ять разів використали реактивну артилерію для обстрілу Новоданилівки, Новоандріївки та Малої Токмачки.

Найбільша кількість атак - майже 200 - була здійснена за допомогою артилерії. Під вогонь потрапили Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоандріївка, Роботине, Новоданилівка, Нововасилівське, Нестерянка, Малинівка, Левадне та Степногірськ.

Внаслідок обстрілів зареєстровано шість повідомлень про руйнування житлових будинків. Жертв серед цивільного населення вдалося уникнути.

Нагадаємо, раніше цього місяця Федоров зауважив, що Запорізька область щоденно стала зазнавати майже удвічі більше обстрілів, ніж фіксувалось у попередні періоди. Середня кількість обстрілів зросла з 250 до 400 на добу. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни протягом ночі з 5 на 6 липня здійснили чергову повітряну атаку на Україну, використавши майже три десятка "шахедів". Сили оборони відпрацьовували по ворожих дронах у небі над 12 областями - Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Херсонській, Харківській, Донецькій, Сумській, Чернігівській, Вінницькій, Київській, Кіровоградській та Миколаївській. 

 

Головне