Запаси ракет у рф: в ГУР назвали кількість високоточного озброєння на сьогодні

Запаси ракет у рф: в ГУР назвали кількість високоточного озброєння на сьогодні

У російської армії станом на сьогодні в арсеналі залишається близько 950 одиниць високоточного ракетного озброєння, здатного долати відстань у більш як 350 км. Відповідні розрахунки навели у Головному управлінні розвідки Міноборони. 

"За нашою оцінкою, у росіян залишається близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю у понад 350 кілометрів", - розповів представник воєнної розвідки Вадим Скібіцький в коментарі "РБК-Україна". 

Він наголосив на тому, що зазвичай російська арсія не допускає рівня зниження запасів такого озброєння нижче 900 одиниць. А відтак, окупанти ще можуть здійснити кілька масованих ударів після чого, як очікується, ракетні обстріли стануть на паузу. Локальні атаки із застосування ракетної компоненти при цьому триватимуть.

"Ми прогнозуємо, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (дві-три – саме масованих), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та "шахедів", - пояснив він. 

Нагадаємо, останнім часом армія рф поновила масовані ракетно-авіаційні удари по України, зосередивши зусилля на ураженні української енергосистеми. Так, остання подібна атака була здійснена 29 березня. Противник того дня використав три "Кинджали", два "Іскандера-М", чотири "Іскандера-К", дев'ять Х-59, понад 20 одиниць Х-101 та 60 "шахедів". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Повітряних силах ЗСУ розповіли про наявність у росіян великої кількості 1,5-тонних авіаційних бомб, які вони стали активно застосовувати на східному напрямку.

Головне